Experiencias inspiradoras

Descubre a historia de outras persoas que se incorporan a agricultura

Charline

Entrevistamos a Charline (máis coñecida en Galicia coma Carlota), pertencente ao conxunto de novas e novos entrantes no sector agroalimentario galego, grupo que estamos a estudar dende TERRACTIVA e do cal xa vos falamos na entrevista a Miguel de Os Biosbardos.

Miguel Roig

Os Biosbardos: un proxecto de agricultura ecolóxica fundamentado na permacultura e que fornece unha rede de empresas sensibilizadas social e ambientalmente e a múltiples niveis. 

Amanda López

Amanda López lleva diez años en Vilalba, ocho de ellos asentada en la parroquia de Goiriz. En estos momentos, se dedica principalmente a la producción de fresas y plantas aromáticas con manejo ecológico, y comercializa sus productos bajo el paraguas de la asociación A Estruga.

Antonio Tucci e Paula Jarque

Antonio Tucci e Paula Jarque chegaron a Galicia na busca dun entorno no que poder levar a cabo a súa propia ganadería caprina, un exemplo de “novos entrantes”, ou agricultores e gandeiros que se incorporan dende outros sectores. No seu caso, crearon a Gandería Val de Conso, no concello ourensán de Vilariño de Conso, onde teñen 150 cabras nunhas 180 hectáreas.

Carlos Malvido, Susa Rúa y Sergio Sotelo 

La cooperativa A Meixoeira se hizo con una explotación cerca del monte en el Ayuntamiento de Moaña. Apostaron por resucitar una antigua nave en la que ahora tienen 200 cabras de raza murciano-granadina, y donde transforman la leche en quesos y otros productos lácteos que cuentan con varios premios internacionales. Su intención es seguir creciendo hasta llegar a los 300 animales y continuar con producciones artesanales de leche de cabra.

Scroll al inicio